13/05/2010 Tisková zpráva - Novinky jaro 2010

Vydavatelství audioknih TYMPANUM, s.r.o.

PROVĚTREJTE ŠATNÍK SVÉMU CD PŘEHRÁVAČI!

Hned tři novinky během jarních měsíců připravilo Tympanum pro své posluchače.

A začalo hezky od podlahy – té vězeňské:
RitaHayworthová a vykoupení z věznice Shawshank
Příběh podle povídky Stephena Kinga zrežíroval Dimitrij Dudík, čte Oldřich Kaiser.
Andy Dufresne je nespravedlivě odsouzen ke dvojitému doživotí ve vězení Shawshank. Díky svým účetním znalostem ale rozjíždí kariéru praní špinavých peněz. Nakonec s vězení uprchne, ale tím jeho cesta ke skutečné svobodě ještě nekončí… Jako audiokniha vychází tento příběh v české podobě vůbec poprvé a jako taková se dočká také svého slavnostního křtu. Ten proběhne v červnu a jeho součástí bude i koncert britského písničkáře Franka Wintera. O podrobnostech budeme včas informovat.

Druhou novinkou je relax s plenkami a dudlíkem:
Prevítem snadno a rychle
První díl známé trilogie o „prevítovi“ spisovatele Simona Bretta vyvede z omylu každého, kdo si ještě pořád myslí, že nový přírůstek do rodiny je „poklad“ a „andílek“. A ten, kdo o dětech teprve uvažuje, ať si pak nestěžuje, že nebyl zavčasu varován! Audiokniha, která nechybí v audioknihovničce žádného uvědomělého rodiče. Čte Václav Postránecký alias nezapomenutelný Michal v komedii století S tebou mě baví svět, režie Dimitrij Dudík.

Třetí „jarně-letní“ novinka na cestě ke každému z nás:
Siddhártha
Příběh o hledání sebe sama a svojí identity prostřednictvím vlastního života a osobních zkušeností je tématem obsáhlým, vlastně na celý život. Hermann Hesse, autor příběhu, si toho byl naprosto vědom, a nejspíš proto ho opatřil podtitulem „indická báseň“ - vždyť co jiného je poezie nežli hledání. Příběh brahmánského prince Siddhárthy a jeho putování tak vytváří paralelu s naším vlastním životem, díky němuž jedinému lze dosáhnout moudrosti. Čte Miroslav Táborský, hudební doprovod Marko Ivanovič, „dvorní“ skladatel hudby pro bratry Formanovy, režie Aleš Vrzák.

Další informace:
Karel Černošek, jednatel, tel: 777 622 109, email: cernosek@tympanum.cz, http://www.tympanum.cz

Pro editory:
1. Vydavatelství audioknih TYMPANUM
Specializuje se na výrobu a prodej audioknih, převážně v nezkrácené podobě. Vydává světovou i českou beletrii, audioknihy pro děti a detektivky, na jejichž tvorbě spolupracuje s předními českými herci, režiséry a hudebníky.

Audioknihy vycházejí na audio CD nebo MP3 CD. Ve spolupráci se serverem i-legalne.cz je navíc možnost stáhnout si je přímo z internetu do počítače, MP3 přehrávače nebo do mobilního telefonu.

Audioknihy vycházejí vstříc i zrakově postiženým osobám, neboť jsou opatřeny popisem v brailově písmu - jak na obalu, tak na samotných CD.

Pro propagaci audioknih v knihkupectvích vzniknul projekt poslechových stání s názvem VOX-BOX, který ve vybraných knihkupectvích umožňuje zákazníkům poslechnout si ukázky z audioknih. Poslechová stání jsou v současné době nainstalována např. v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí nebo v Knihkupectví Frič v Liberci.

Více o vydavatelství na www.tympanum.cz.

2. Součástí této tiskové zprávy jsou také fotografie přebalů CD (celkem 3 fotografie)

- konec tiskové zprávy -

Hledání