12/05/2010 Vykoupení z věznice Shawshank

Vydavatelství audioknih TYMPANUM, s.r.o.
NA SVOBODU? ANO – S AUDIOKNIHOU

Praha, 12. května 2010 – Dostat se do vězení jde rychleji, než by jeden čekal. A stejně rychle se tak dokáže změnit celý život; Andy Dufresne, hlavní hrdina příběhu Stephena Kinga Vykoupení z věznice Shawshank, to poznal na vlastní kůži. Z největších trablů ho vytáhly jeho účetní znalosti, díky kterým rozjel svou kariéru praní špinavých peněz. Ale i když se mu nakonec podaří utéct, jeho cesta ke skutečné svobodě tím ještě nekončí…

Povídka čtená ušima
Podle povídky Stephena Kinga vzniknul v roce 1994 americký film s Morganem Freemanem v jedné z hlavních rolí. Jako audiokniha vychází tento příběh v české podobě vůbec poprvé a představuje jednu z novinek letošního jara vydavatelství audioknih Tympanum. Příběh o jednom okamžiku měnícím osud několika lidí a o bezmezné víře ve svobodu skvěle načetl Oldřich Kaiser. Režie se ujal rozhlasový režisér Dimitrij Dudík.

A že příběh o Vykoupení z věznice Shawshank neznáte? Nevadí, stačí zasunout stejnojmenné CD do přehrávače, zaposlouchat do příběhu a nechat se jím provést až do konce. Ke svobodě cesta dlouhá; nikoliv však s audioknihou, kterou je možné „číst ušima“ v autě např. po cestě do práce nebo na blížící se dovolenou.

Novinka vydavatelství Tympanum Vykoupení z věznice Shawshank se také dočká svého slavnostního křtu, jehož součástí bude i malý koncert britského písničkáře Franka Wintera. Křest proběhne letos v červnu – o podrobnostech budeme včas informovat.

Další informace:
Karel Černošek, jednatel
email: cernosek@tympanum.cz

Pro editory:
1. Vydavatelství audioknih TYMPANUM
Specializuje se na výrobu a prodej audioknih, převážně v nezkrácené podobě. Vydává světovou i českou beletrii, audioknihy pro děti a detektivky, na jejichž tvorbě spolupracuje s předními českými herci, režiséry a hudebníky.

Audioknihy vycházejí na audio CD nebo MP3 CD. Ve spolupráci se serverem i-legalne.cz je navíc možnost stáhnout si je přímo z internetu do počítače, MP3 přehrávače nebo do mobilního telefonu.

Audioknihy vycházejí vstříc i zrakově postiženým osobám, neboť jsou opatřeny popisem v brailově písmu - jak na obalu, tak na samotných CD.

Pro propagaci audioknih v knihkupectvích vzniknul projekt poslechových stání s názvem VOX-BOX, který ve vybraných knihkupectvích umožňuje zákazníkům poslechnout si ukázky z audioknih. Poslechová stání jsou v současné době nainstalována především v pražských knihkupectvích (např. Palác knih Luxor, Knihkupectví Academia nebo prodejna Českého rozhlasu), jejich umístění se však rozšiřuje i do mimopražských knihkupectví (např. Knihkupectví Frič v Liberci).

Více o vydavatelství na www.tympanum.cz.

2. Součástí této tiskové zprávy je také jedna fotografie přebalu obálky audioknihy.
- konec tiskové zprávy -

Hledání